IMG_3192.JPG

Goddag til julen og farvel til Gordana

  Lørdag den 15. december blev der afholdt juletræsfest på K. En eftermiddag med en god blanding af tradition og noget enestående, med god blanding af mennesker fra foreningen – fra børneklubben i Hans Egedes til Brætspilscafeen. Fra under 1 år til plus 80 år.

  Danske og makedonske traditioner

  Der blev danset om juletræet, spist æbleskiver og lyttet til julehistorie. Det er god dansk tradition.
  Der blev også præsentation af makedonske juletraditioner: Her holdes juleaften den 7. januar og dagen før går børnene til naboerne og synger og får tigget sig til noget godt spiseligt. Den sang fik vi sunget – på makedonsk.
  En anden tradition er at bage boller; hver person får en bolle og herudover tages to boller fra: en til Gud og en til huset. I én af bollerne er der en mønt. Den der får mønten, får et godt nyt år. Det er jo ikke så ringe. Og for at dele lykken med alle, så puttes mønten i en kande vin og alle får lidt vin herfra.

  Det blev et farvel til ni spændende måneder med Gordana i Aalborg. Hun kommer fra YMCA Makedonien og har været her som frivillig ESC-volontør, som KFUM og KFUK kan tage del i.
  Anne Luise har været arbejdsgiver og holdt en flot og personlig tale om de mange oplevelser. Og at hun efter det første møde den første dag i foråret tænkte: ”Det her skal nok blive så godt”! – og gav udtryk for, at det har det virkelig været. Vi er i KFUM og KFUK en del af noget større.

  Sætter i virkelig et rigtigt træ ind i husene – og i alle huse?

  Det havde været et af Gordanas spørgsmål til Anne Luise op til jul. ”Yes almost.”

  Det har været mange aktiviteter, som hun har været med til at løse og blive præsenteret for. 

  Gordana holdt ligeledes en flot tale med tak til foreningen, til Anne Luise og alle, hun havde mødt. Hun gav udtryk for, at det havde været et rigt år. Hun har oplevet meget demokrati og at vi har tillid til hinanden.