50627505828_71daf1d12d_o.jpg

- Et anderledes Landsmøde

  Alle forholdsregler blev holdt, og vi skulle sidde på faste, rækkeopdelt og forudbestemte pladser. Det kunne mest af alt sammenlignes med en stor skoletime ....

  Delegationen fra Aalborg ankom sent fredag aften til Nyborg Strand, hvor KFUM og KFUK’s Landsmøde 2020 fandt sted om lørdagen. Vi blev indlogeret på vores værelser, og der blev snakket godt inden Landsmødet gik i gang.

  Landsmøde i Covid-19’s tegn.

  Alle forholdsregler blev holdt, og vi skulle sidde på faste, rækkeopdelt og forudbestemte pladser. Det kunne mest af alt sammenlignes med en stor skoletime med præsentationer fra eleverne selv. Diskussionerne var begrænset til naboerne og Messenger-chatten med de andre deltagere fra Aalborg-Gruppen.

  Det kan måske lyde anstrengende, men der var formildende omstændighed til at gøre mødet nemmere. Fx fik alle deltagere en godtepose, hvori der lå julestjernestrimler, et lille lommespejl (Så man kunne se hvad der skete bag en selv, da man ikke måtte vende sig om), reklamer for KFUM og KFUK’s fremtidige arrangementer, mundbind og ej forglemme: Lidt mundgodt. Da landsmødet skulle til at starte, spillede Ten Sing Midtjylland for, og det var svært ikke at synge med på de gode, velkendte og populære sange.

  Beretninger og kampvalg

  Landsmødet begyndte som den burde: Først intro med det afgående formandspar, så valg af dirigenter og stemmetællere, og derefter Hovedbestyrelsens beretning, hvor især ”Move” blev hevet frem og præsenteret som en af KFUM og KFUK’s helt store satsninger.

  Der var præsentation af opstillede til Hovedbestyrelsen, hvor der blandt kvinderne var kampvalg, da der skulle vælges fem ud af de seks opstillede, og alle seks opstillede var rigtige gode kandidater til Hovedbestyrelsen. Blandt mændene var der fem opstillet, og der skulle vælges fem, så vi havde intet valg 😊

  Nye vedtægter

  Efter gennemgangen af de opstillede kandidater, blev der serveret god og spændende frokost for deltagerne ved vores faste plads. Efter frokostpausen blev toårsmålene gennemgået og sendt til afstemning. Derefter blev YMCA Council 2022 i Århus præsenteret.

  Da nåede vi endelig det spændende punkt: Behandling af Vedtægter. Der ligger et stort ansvar, når vedtægterne for en så gammel organisation skal tages op og revurderes, reformuleres og vedtages, og her har Hovedbestyrelsen gjort et godt arbejde i forhold til de nye vedtægter, men det betød ikke, at forslagene bare gik igennem uden at diskussionerne blev taget, og Aalborg KFUM og KFUK var flere gange repræsenteret ved talerstolen. Overordnet set blev Hovedbestyrelsens forslag stemt igennem med få ændringer og med mere end to tredjedeles flertal, men mon ikke finesser og nye formuleringer bliver taget op igen og diskuteret til et fremtidigt landsmøde.

  Hjemtur og hygge

  Nu ventede afstemningen om den nye Hovedbestyrelse, samt gennemgangen af årsregnskabet for de tidligere år og budgettet for de kommende år. Den nye hovedbestyrelse blev præsenteret og landsmødet lakkede mod enden. Dog først en andagt og efterfølgende lækker middag med indslag og taler undervejs, hvorefter turen gik mod Aalborg igen.

   

  Læs mere om de nye vedtægter på Landsbevægelsens hjemmeside her