WP_20170422_13_28_13_Pro.jpg

Unglederkursus

  På en weekenden lærte vi en masse om at være en ungleder, vi lærte hinanden bedre at kende og fik fundet på en masse gode aktiviteter vi kan bruge på næste Rubjerglejr.

  Den 21. – 23. april var der unglederkursus på KFUM og KFUK i Aalborg.

  Der var fokus på at lære en masse om hvordan man kan blive en god leder, og planlægning af aktiviteter til Rubjerglejren.

  Kurset startede fredag med lege som rystede os sammen.

  Senere på aftenen kom Erik Villy. Vi snakkede om hvad en god leder er for os, og hvordan vi gerne selv vil være som leder.

  Vi snakkede om idegenerering og hvilke aktiviteter vi kan lave på lejren. Måden vi gjorde det på, var et skema opbygget efter sværhedsgrad og hvor sjovt det vil være.

  Resten af aftenen stod den på hygge, fællesskab og andagt. Andagten handlede om tvivl og hvad det betyder i ens hverdag.

  Lørdag talte vi om konflikter, kommunikation og hvordan vi kan påvirke konflikterne.

  Senere fik vi besøg af Klaus Videbæk, hvor vi kom ud i grupper og diskuterede hvilke aktiviteter vi kan lave til lejrbål og gudstjenesten, og hvordan de forskellige aktiviteter kan give aftryk.

  Ved omkring kl.16 tiden, skulle vi på et løb ned til havnen. Det foregik sådan at vi blev delt ud i 2 hold på 3 og fik ca. 30 kuverter hvor opgaverne var i. På hver kuvert var der et tal. 10, 20 eller 30. Hvis vi gennemførte opgaven fik vi det tal der stod på kuverten som point. Det løb var mest for hyggens skyld, men også for at blive bedre til at samarbejde og socialisere med fremmed.

  Senere på aftenen blev vi delt op, sådan at de nye ungledere fik noget undervisning for sig selv og dem som har været med som ungleder før fik noget for sig. De nye lærte noget om det at være ny ungleder, dem som har været ungleder før lærte noget om personlighedstyper.

  Temaet for andagten var ‘’ født og opvokset i den kristne tro - og hva’ så?’’. Vi snakkede om at træffe sit egentlige valg omkring at tro. Vi fik snakket om at det at være kristen kan være et tabu for nogen og at man skal stå fast ved sin tro, og være sig selv.

  Søndag handlede det om sproget hvor vi i grupper skulle snakke om et valgfrit emne med ulve-sproget som var det kritiserende og fornærmende sprog, derefter skulle vi snakke om det sammen emne, men derimod  bruge giraf-sproget som var det forstående og rolige sprog. Udover sproget havde vi en opsummering på det vi havde arbejdet med i løbet af weekenden, og skrev ned hvad vi havde lært og hvad vi ville øve os på som ungleder.

  På en weekenden lærte vi en masse om at være en ungleder, vi lærte hinanden bedre at kende og fik fundet på en masse gode aktiviteter vi kan bruge på næste Rubjerglejr, som starter lørdag d. 24. juni og slutter onsdag d. 28. juni.